Norges vakreste rundkjøring – et møte med kunstneren

publisert   |   CGB
Mekanisk

Velle Utvikling AS fikk vinteren 2015 i oppdrag fra kunstneren Runi Langum om å ferdigstille relieffet «Aktiv» som skulle monteres i Svelviks eneste rundkjøring.

For å gjennomføre prosjektet ble det satt sammen en prosjektgruppe bestående av Runi Langum, Sigmund Hasund, Morten Jahre, Jan-Tore Tveiten og Chatrine Solberg fra Velle Utvikling AS.

«Å samarbeide med kunstneren var lærerikt og inspirerende», sier Jan- Tore Tveiten fra Velle Utvikling AS. «Det ga oss også nye og utfordrende oppgaver som måtte løses slik at det ivaretok Runi Langum sine ønsker for hvordan kunstverket skulle fremstå når det ble ferdig».

Kunstverket «Aktiv» ble montert 11. mai av Velle Utvikling AS med støtte og hjelp fra Statens Vegvesen og Svelvik Kommune. Kommunen var representert med Ordfører Jonn Gunnar Lislelid, kommunalsjef Arvid Askø og leder for skiltgruppa Gunnvor Besseberg.

Møte med kunstneren

Som en avslutning på prosjektet ble prosjektgruppen invitert hjem til Runi Langum. Hun ønsket å gjøre litt stas på de som hadde vært knyttet nærmest opp mot prosjektet. Prosjektgruppen ble tatt imot i Svelvik av Gunnvor Besseberg som i anledningen hadde med Champagne og høye glass. Det ble en kort offisiell åpning inne i rundkjøringen.

Etter åpningen ble det tid til en sightseeing rundt i Svelvik, med stopp hjemme i kunstnerboligen til Runi. Der ble det omvisning i atelieret og resten av huset som var preget av kunst og musikkinstrumenter i ulike former. Det var flott å se hvordan Runis mann hadde brukt det gamle eikegulvet på kjøkkenet som dører og skuffer i kjøkkeninnredningen. Etter omvisning med mange gode historier, ble vi servert en nydelig middelhavsinspirert kyllingrett bakt i ovn og til avslutning fikk vi hjemmebakte kaker og kaffe i hagen.

Runi kunne fortelle at hun som en ung, husløs mor kom tilbake fra studier i Trondheim. Ved en tilfeldighet fikk hun kjøpt det gamle bedehuset ved Berger. Med mye pågangsmot har stedet blitt en vakker perle som ligger idyllisk til noen skritt fra sjøen Vi takker for en særdeles hyggelig dag.