Velle har "tent gnisten"

publisert   |   CGB
Fagopplæring

Møt Anette- "Velle har "tent gnisten" for meg og min familie".

Veien mot fagbrev
Hei! Jeg heter Anette Kristensen Severinsen og er lærling i Sigridløkka barnehage, en av Vellebarnehagene. Jeg skal opp til fagprøven i mai/juni 2016. Jeg kom til Velle første gang i 2007, og fikk først prøve meg ut i butikk. Etter hvert fant jeg ut at det ikke var det jeg ville, og etter en stund kom jeg til Sigridløkka. Etter noen uker der var jeg sikker på at nå var jeg på rett vei. Jeg fikk tilbud om lærekontrakt, og har i løpet av læretiden min fått to barn og vært hjemme i permisjon i tillegg til å ta utdannelsen min.

NAV hjalp meg igang
Før jeg kom til Velle ble jeg innkalt til min saksbehandler på NAV for å snakke om mulighetene mine for fremtidig utdannelse. Det var saksbehandler hos NAV som anbefalte meg Velle, noe jeg aldri har angret på at jeg takket ja til. Det var hun som tok kontakt med Velle, og etter et par dager fikk jeg tilbud om å begynne. Jeg hadde ikke så mange forventninger i utgangspunktet og visste ikke helt hva jeg ville, men ønsket mitt har alltid vært å jobbe med mennesker. Jeg ønsket meg en utdannelse, og det har jeg fått muligheten til via Velle.

Det var litt skummelt å skulle starte opp med noe helt nytt, men jeg ble tatt så godt imot og fulgt opp i forhold til opplæring og veiledning at jeg raskt ble trygg i barnehagen. Jeg opplever at når jeg har hatt behov for tilrettelegging, så strekker barnehagen seg langt for å prøve å imøtekomme det. Underveis i utdanningen min, har jeg følt meg godt ivaretatt og trygg. Dette er fordi de som jobber her er genuint opptatt av at alle vi som er i utdanning her skal lykkes, noe som er med på å skape trivsel og trygghet på arbeidsplassen min.

Drømmen er iferd med å gå i oppfyllelse
Jeg har også en mann som har fått utdannelse og fagbrev via Velle. I dag er han i fast jobb som barne- og ungdomsarbeider i Tønsberg kommune. For oss som familie har Velle «tent gnisten» og gitt oss nye muligheter for en trygg og stabil familiesituasjon og fremtid. For meg har Velle vært nøkkelen til stabil inntekt og utdannelse. Målet mitt er fagbrev som barne- og ungdomsarbeider innen sommeren 2016. Jeg skal i løpet av våren søke jobb, og målet mitt er å være i ordinær jobb fra høsten av. Jeg får hjelp av Velle i prosessen med å søke jobb. Hvis jeg ser fem år frem i tid er både mannen min og jeg i fast jobb, og vi har kjøpt oss egen bolig. Det er en drøm som for oss går i oppfyllelse. Jeg kjenner mange som har tatt utdannelse og fått fagbrev via Velle, og kan trygt anbefale andre å gå den veien.

Velle har gjort og gjør en forskjell for mange.  #vitrorpåmennesker