Vi er opptatt av å servere barna sunne alternativer med vekt på variasjon. Det serveres frukt og grønnsaker til de ulike måltidene.

Barnas spiser de fleste av sine måltider i barnehagen og det er derfor viktig å ha fokus på å etablere sunne og gode matvaner tidlig. Barnehagen er med i en forskningsstudie gjennom UiO (Universitetet i Oslo) for å øke inntaket av grønnsaker blant barnehagebarn. Vi tenker at maten og kostholdet vi har på Olaløkka er viktig og en del av barnehagens pedagogiske arbeid.

Måltider
Barnehagen serverer 3 måltider pr dag. Frokost består av brød/knekkebrød med pålegg. Det serveres litt grønnsaker ved siden av. Barna får melk eller vann til maten. Lunsj består av brød med variert pålegg. Vi unngår søte alternativer som syltetøy og sjokoladepålegg. Det serveres også grønnsaker.

Det legges i utgangspunkt opp til smøremåltider der barna selv smører sin egen mat. Noen ganger blir det servert ferdigpåsmurt mat. Barna får annen hver uke varm mat, og er selv med på å bestemme hva de skal spise. Hos oss får i størst mulig grad medvirke i matlaging så fremt vi har mulighet og anledning. Ettermiddagsmaten består av brød/knekkebrød samt frukt og grønnsaker.

Bursdagsfeiringer
Når barna har bursdag lager vi noe ekstra godt som vi spiser etter lunsj. Barna får velge mellom smothieis, grønsaker m/dip, fruktsalat eller fruktspyd.